Vervangen speedo kabel

Het eerste klusje waarvan ik bij aankoop van de Land Rover Lightweight al wist dat het gebruren moest. Het vervangen van de kilometerteller kabel.

Deze kilometerteller en de snelheidsmeter gaven geen enkele beweging, dit wist ik bij aankoop al en had besloten dit zelf te verhelpen. Zaterdagmiddag alles los gehaald zodat ik er zondag direct mee aan de slag zou kunnen.

 

Vrijdag had ik bij Carrosseriebedrijfpeter een nieuwe speedo kabel gekocht (25,-) en gelijk wat ontbrekende onderdelen gekocht zoals oorlogsverlichting, een kleine EHBO kist en een uzi-steun. Daarover later meer als ik ze erop heb zitten.

Het is voor mij echt een leer project, heb me nog nooit verdiept in auto techniek, maar ik pak alles aan.

Even zoeken in de online beschikbare handleidingen om te zien waar de kabel gemonteerd zit op de versnellingsbak...

Even een foto voor wie niet weet waar hij/zij moet zoeken. snelheidskabel aan de versnellingsbak montage punt

Volg de bevestigingspunten van de oude kabel, in mijn geval hield dat op ergens onder de dieseltank. Daarna maar vast gezet met kabelbinders aan de andere lopende kabels en leidingen. 

Tot slot doorvoeren richting de motor om daar vervolgens zijn weg te vinden door het net te krappe gat achter het dashboard. Ik las op het Engelse Lightweight forum dat je gewoon met wat spray en schroevendraaier en een stukje hout het uiteinde van de kabel er door kan drukken.

Vast klikken en we gaan weer kilometers maken :)

 

23-10-2016 18:00 door HJ

Reacties

Reactie plaatsen